Vojvođanski klub: Zašto se Irinej poziva na sastanak državnog vrha?

Predsednica Vojvođanskog kluba je podsetila da je na današnji sastanak državnog vrha pozvan i vrhovni verski poglavar jedne od crkava u Srbiji i ocenila da se u sekularnoj državi uspostavlja pravilo redovne konsultacije sa crkvom.

Branislava Kostić je upitala i da li redovno pozivanje samo patrijarha Irineja na konsultacije znači da vernici drugih crkava nisu zainteresovani za ta pitanja.

Pročitaj ceo prilog >>

Janja Beč: Bez Vojvodine Republike, mi smo hor prosjaka

Zašto smo pristali na to, zašto se nismo borili protiv toga? Zato što umemo da radimo, a ne umemo sa nasiljem da pljačkamo i osvajamo. Mi nismo glupi, mi samo nismo mogli da sanjamo toliku brutalnost, okrutnost i surovost, i toliku glad. Nikad dosta stanova, nikad dosta para, nikad dosta ičega. Naše su ruke umorne od pljačke, umorne su od davanja, umorne su od neznanja. Umorni smo od oligarhijske elite, koja jednim potpisom može sve da uništi što su generacije stvarale. Mi imamo pravo da na to ne pristanemo i da se borimo.

Pročitaj ceo prilog >>

RTS: Održana „Šetnja za Vojvodinu“

„Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima“, rekla je Kostić.

„Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili“, rekao je Odžić.

Pročitaj ceo prilog >>

Šetale pristalice VP i VK

RT Vojvodine

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

„Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima“, rekla je Kostić.

Ona je kazala da je Vojvođanski klub protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve.

Pročitaj ceo prilog >>

Šetnja za Vojvodinu republiku

5.10.2015., N1 Vojvođanska partija (VP) i Vojvođanski klub (VK) organizovali su u Novom Sadu „šetnju za Vojvodinu“, s koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika. Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri pomenutih stranaka. Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine. „Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima“, rekla je Kostić. Ona je kazala da je Vojvođanski klub protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve. Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK. Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji. „Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili“, kazao je Odžić. Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastavama umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do... Pročitaj ceo prilog >>

Šetali Novim Sadom za „republiku Vojvodinu“

B92

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

„Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili“, kazao je Odžić.

Pročitaj ceo prilog >>
Trenutna stranica: 1 od ukupno 612345...Poslednja »