Režim podržava fašiste, a fašisti štite režim !

Pozivamo vas da dođete na studentski protest u utorak (11. juna 2019.) uz podsećanje da je Dejan Bagarić aktivista Antifašističke koalicije. On je bio jedan od govornika na tribini koju je Vojvođanski klub zajedno sa ostalima u Antifašističkoj koaliciji organizovao 9. maja ove godine.

Fašisti prebijaju našu decu i mi ne smemo biti po strani!

Dejan Bagarić, Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, pretučen je sinoć, nakon protesta. Marko Đelević i Mihajlo Nikolić, aktivisti „Združene akcije Krov nad glavom“, pretučeni su u petak, posle protesta zbog seče drveća u Novom Sadu.

Za tri dana, u Novom Sadu su pretučena tri studenta. Svi prebijeni su aktivisti borbe protiv aktuelne vlasti! Oba napada su se desila neposredno nakon održanih protesta.

Zaključak je jasan: aktuelni režim možda ume da parališe opoziciju, ali nema načina da se izbori protiv studentskog bunta. Njih ne mogu da optuže ni za propale privatizacije, ni za pogrešne političke odluke, ni za mito, ni za korupciju, ni za Kosovo. Zato su na studente poslali svoje maskirane batinaše, koje su godinama gajili i negovali, stvarajući političku klimu u kojoj je svako ko misli neprijatelj, a fizička eliminacija regularan način političke borbe. Srbija je postepeno izašla iz latentne i ušla u manifestnu fazu fašizma: režim podržava fašiste, a fašisti štite režim!

Zato Vojvođanski klub upućuje sledeći apel građanima Novog Sada:

Novosađani, vreme je da se ne delimo ni po stranačkoj, ni po nacionalnoj, generacijskoj ni po bilo kojoj drugoj pripadnosti i da prestanemo da se propitujemo kad je ko došao u Novi Sad i Vojvodinu! Mi smo Novosađani! Ovo je naš grad! Ovo su naša deca! PODRŽIMO STUDENTE! Ne dozvolimo da bilo ko batinama seče krila našoj pametnoj i hrabroj mladosti!

Pokažimo režimu i ekstremnoj desnici – pokažimo fašistima da ih se ne plašimo i da smo spremni da se borimo!

Nisu više dovoljna saopštenja i zgražavanja nad onim što rade. Vreme je da se povežemo, organizujemo i borimo! Da pokažemo da nas ima i da smo rešeni da se ovo zlo zaustavi.

Prvi korak u toj borbi je da svi dođemo na protest „Protest protiv prebijanja studenata“,  u utorak, 11. juna, kod fontane ispred Pravnog fakulteta. Protest je juče (pre prebijanja Dejana Bagarića) najavila „Združena akcija Krov nad glavom“. Već danas, imamo dodatni razlog za dolazak na protest.

Bez zastava, stranačkih i drugih obeležja – MI SMO GRAĐANI NOVOG SADA, DOĐIMO KAO GRAĐANI!!! PODRŽIMO STUDENTE!

Protest protiv prebijanja studenata održaće se 11. juna 2019. godine (utorak), od 18h, kod fontane ispred Pravnog fakulteta u Novom Sadu.