Preminuo Đorđe Subotić, dugogodišnji predsednik Vojvođanskog kluba

6. decembar 2019.
Novi Sad, Glavni grad AP Vojvodine
Saopštenje Vojvođanskog kluba povodom smrti gospodina Đorđa Subotića


Naš dugogodišnji Predsednik, autonomaš i federalista, antifašista i čovek koji se svim svojim snagama borio za Vojvodinu, preminuo je noćas u Kliničkom centru Vojvodine.

Đorđe je bio beskompromisan i strastven borac za istinu o Vojvodini, neumoran u iskazivanju istorijske nepravde koja je Vojvodini naneta i jedan od najistrajnijih analitičara višedecenijske pljačke Vojvodine, koja ni danas ne jenjava. Tokom devedesetih, Đorđe se hrabro borio protiv proterivanja ne-Srba iz
Vojvodine, posebno iz Srema, o čemu je napisao puno izuzetno argumentovanih tekstova, nakon čega je bio na udaru raznih nacionalističkih grupa.

Pored toga što je bio dugogodišnji predsednik Vojvođanskog kluba, Đorđe Subotić je bio i poslanik Skupštine AP Vojvodine od 2000-2004. godine, funkcioner IV Vojvođanske konvencije, član Glavnog odbora Saveza antifašista Vojvodine i jedan od osnivača Vojvođanskog kulturnog kluba.

Vojvođanski klub žali za svojim istaknutim i časnim članom i nekadašnjim Predsednikom, koji je celog svog života bio levičar, antifašista, predani borac i veliki Vojvođan.

Neka mu je večna slava i hvala.