Praznično druženje uz Zbornik

Poštovani prijatelji,
pozivam Vas da se kroz prigodno druženje i zajedničko listanje našeg upravo odštampanog Zbornika, oprostimo od godine koja je na izmaku, u četvrtak (27. decembar 2018.), u Železničkoj ulici, broj 28, III sprat, od 18h.

Pročitaj ceo prilog >>

Poziv za savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“

Vojvođanski klub organizuje Savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“, koje će biti održano 7. juna 2018. godine u Kongresnoj sali Hotela „Putnik“ u Novom Sadu, Ilije Ognjanovića 24, sa početkom u 10h.

Na Savetovanju, koje će okupiti najveći broj govornika o Vojvodini u ovom veku, svoje analize o položaju Vojvodine u Srbiji i Jugoslaviji, tokom proteklih sto godina i danas, izložiće 26 naučnika, političara, analitičara i javnih ličnosti.

Pročitaj ceo prilog >>

Predstavljanje knjige „Rat i mit“ Dejana Jovića u Novom Sadu

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige „Rat i mit – Politike identiteta u suvremenoj Hrvatskoj“, autora Dejana Jovića. Uz autora, o knjizi će govoriti Milan Podunavac, Ratko Bubalo i Duško Radosavljević.

Predstavljanje se održava u četvrtak, 26. aprila 2018. u 18 sati u amfiteatru Fakulteta za Pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, Bulevar oslobođenja 76.

Pročitaj ceo prilog >>

Promocija knjige Mirka Sebića „Manifesti ravnice“

U četvrtak, 7. maja 2015. u prostorijama knjižare „Bulevar books“ u Novom Sadu (Bulevar oslobođenja 60) u 20 časova, biće predstavljena nova knjiga Mirka Sebića – „Manifesti ravnice“.

Mirko Sebić (1962) je urednik, novinar, kritički pisac i esejista. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za savremenu kulturu Vojvodine Nova misao.

Pre ove, objavio je knjigu eseja Hotel Panonija (2007).

Mirko Sebić je član Predsedništva Vojvođanskog kluba.

Pročitaj ceo prilog >>