Huliganima je mesto na livadi

(26. januar 2012.)

Evropsko prvenstvo u rukometu je događaj koji privlači značajnu pažnju cele Evrope. Upravo tada, kada smo pod lupom evropske javnosti, negovani i instrumentalizovani militantni “navijači“, po ko zna koji put ciljno sputavaju nastojanje civilizovane Srbije da pokaže svoj evropski potencijal. Umesto toga Srbija se prikazuje kao monstruma kojem nije mesto u normalnom svetu.

Takođe, znajući da je preventivno delovanje policije,najefikasnije sredstvo očuvanja javnog reda i mira, vrlo je čudno da je ta prevencija izostala pri tako značajnom događaju, kao što je evropsko prvenstvo u rukometu, pogotovo ako se zna da je Hrvatska reprezentacija učesnik tog prvenstva.

Vojvođanski Klub ukazuje na zapuštenost našeg sporta, u kojem je potpuno odsutna kultivizacija, a sportom dominiraju takozvani sportski radnici, koje Zakon ne poznaje kao učesnike u sportu, dok su sportski stručnjaci na potpunim marginama dešavanja.

Za svaki primer je izjava selektora hrvatske reprezentacije za TV B92, u kojoj poziva huligane da odu na livadu i do mile volje se tuku zajedno sa huliganima iz Hrvatske, a da sport ostave na miru.
Međutim, neko u senci konstantno održava vezu agresivnog huliganstva i sporta, uništavajući na taj način prave izvorne vrednosti sporta.