Vučić poziva na negledanje filma

Beograd, 3. april 2018., Tanjug

 

Vučić: Vojvodina republika, taj film neće gledati. Sve je u redu, u većini opština SNS ima većinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se naciji izgleda kao stranački lider, rekao da „nije slučajno to što se koalicioni partneri Saše Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika“ i navodi da „taj film neće gledati, jer to ne žele građani Pokrajine“.

On je rekao da su politike različitih predstavnika opozicije kada je u pitanju Kosovo i Metohija potpuno identične, iako, na primer, Saša Janković kaže da Kosovo više nije srpsko, a Vuk Jeremić da Srbija ni po koju cenu ne treba da se odrekne Kosova.
„Iako se čini da su njihove politike dijametralno različite, one su suštinski iste“, rekao je Vučić, navodeći i da je „to što govori Jeremić utopija najgore vrste“.
„Oni hoće da sve uradim ja, a ne oni i da onda ceo teret ovog sveta padne na moja pleća“, rekao je Vučić. U svemu tome se, kaže, naročito ističu oni koji doveli državu do bankrotstva, kosovske nezavisnosti i odvajanja Crne Gore od Srbije.
Zato nije nimalo slučajno, naveo je, to što se koalicioni partneri Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika.
„Sve je u redu. Srbija je demokratska zemlja i taj film nećete gledati. To nećete videti ne zato što ja to neću ili neko drugi neće, već zato što to neće građani Vojvodine“, kazao je Vučić i podsetio da u najvećem broju vojvođanskih opština SNS, na čijem je čelu, ima apsolutnu većinu.

 


 

Još o ovoj izjavi iz štampanih medija: