Vojvođanski klub podržava Građanske proteste

U ponedeljak, 14. januara 2019., Predsedništvo Vojvođanskog kluba je održalo sastanak na kome je preciziralo stav Kluba prema aktuelnim Građanskim protestima koji se odvijaju u Beogradu i drugim mestima Srbije:

Vojvođanski klub podržava Građanske proteste „1 od 5 miliona“, jer predstavljaju građanski bunt protiv aktuelnog režima.

Istovremeno, Vojvođanski klub ističe da nije saglasan sa značajnim delom ciljeva za koje se zalaže Savez za Srbiju, posebno sa onima koji predstavljaju poznate desničarske stavove. Takođe, Savez za Srbiju se nikada i ni na koji način nije obratio građanima Vojvodine, niti u svom programu ima bilo kakav stav/ideju o Vojvodini.

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ će se u Novom Sadu prvi put održati 18. januara 2019. godine, sa početkom u 18h,  na Pozorišnom trgu (ispred SNP-a).

Stoga Vojvođanski klub poziva svoje članove da DOĐU NA GRAĐANSKI PROTEST U NOVOM SADU, 18. JANUARA (PETAK) OD 18 h, ALI DA NA PROTESTU BUDU MEĐU VOJVOĐANSKIM ZASTAVAMA, GDE ĆE SE OKUPITI LJUDI KOJI DELE NAŠE STAVOVE I IDEJE O VOJVODINI.