Vučić panično ubjeđuje zapadne diplomate da mu režim u Kremlju smješta proteste i ruši ga

Dok je “vlasnik većeg dela srbijanske desničarske i antiliberalne opozicije, Dragan Đilas”, bio u publici tokom protesta organiziranih u Novom Sadu, Sergej Trifunović, “glumac na privremenom radu u politici” održao je “verovatno najvulgariji javni govor u viševekovnoj istoriji Novog Sada” koji je bio “ekstremistički i duboko antivojvođanski govor u najboljoj šešeljevskoj tradiciji devedesetih godina prošlog veka. Te večeri je napravljen fatalni raskol unutar protesta na njegovo građansko i proevropsko krilo i desničarsko i nacionalističko krilo iza koga se kriju organizatori čitave akcije. Od protesta zbog kršenja ljudskih prava, ugrožavanja medijskih sloboda, korupcije i destrukcije institucija – nezadovoljstvo se pokušava usmeriti na “izdaju” i “predaju” Kosova kao ključni Vučićev crimen. Zaokret udesno, odnosno, pokazivanje pravog lica Đilasove koalicije ograničiće masovnost i snagu protesta u Srbiji.”

Pročitaj ceo prilog >>

Kad Šešelj smrša

Ostaju tri pitanja, od kojih zavisi i kako će izgledati budući protesti.

Prvo je: Da li će se organizatori protesta ograditi od govora Sergeja Trifunovića u Novom Sadu i uputiti izvinjenje svima koji se bore za veću autonomiju Vojvodine?
Drugo je: Ima li na protestima mesta za sve građane i građanke koji su protiv režima Aleksandra Vučića i onoga što on simbolizuje, ili samo za one koji su saglasni sa stavovima SZS i PSG?
Treće je: Zašto bi nam čovek kao Sergej Trifunović trebao u opoziciji, kad takvog već imamo na vlasti?

Pročitaj ceo prilog >>