Skorašnje aktivnosti Vojvođanskog kluba

Dragi prijatelji,
želim da vas informišem o našim skorašnjim aktivnostima:

1) Vojvođanski klub je, u skladu sa Programom rada krenuo u organizaciju obeležavanja 100 godina od priključenja Vojvodine Srbiji i Jugoslaviji. Više o tome možete pročitati ovde>>

2) Vojvođanski klub se uključio u javnu raspravu o Nacrtu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Naši stavovi su prosleđeni Skupštini.

3) U utorak, 24. aprila, Vojvođanski klub će učestvovati na skupu koji povodom dana pobede, 9. maja organizuje SAV. Na tom skupu ćemo okupljenim nevladinim organizacijama i strankama ponuditi predlog odlaska u Hrtkovce 6. maja, na dan kada V. Šešelj organizuje svoj miting. O konačnom dogovoru ćete biti blagovremeno obavešteni.

4) Vojvođanski klub nastavlja da radi na objedinjavanju vojvođanskih snaga. U tom smislu održano je više sastanaka i razgovora sa različitim strankama, pokretima i političkim subjektima u nastajanjau, kako bismo sagledali realne mogućnosti za objedinjavanje. Kada dođemo do konkretnih rezultata, bićete o tome obavešteni.

5) Govornica „Federalizam i regionalizam u razvijenim evropskim zemljama“ (govornici Dr Radivoje Jovović i Veljko Milić), planirana za 26. april, odložena je za 15 april, zbog poklapanja sa drugim obavezama izlagača i Kluba. Poziv ćete dobiti blagovremeno.

6) Bilo bi lepo ako budete mogli da uplatite članarinu za ovu godinu… Model popunjene uplatnice možete pogledati ovde>>

Dr Branislava Kostić,
Predsednica Vojvođanskog kluba