Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića !

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Saveta Vojvođanskog kluba doneta je jednoglasna Odluka da Vojvođanski klub podrži Sašu Jankovića kao kandidata građana za predsednika Republike Srbije.

Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića kao reprezenta borbe za građansku, pravno utemeljenu i demokratsku Srbiju, koja prihvata i poštuje svoje različitosti. Podrškom Jankoviću, Vojvođanski klub se pridružuje frontu borbe građana, organizacija civilnog društva i političkih stranaka za uspostavljanje Srbije kao normalne države i za pobedu nad autokratskom vlašću, koja je do svoje srži natopljena kriminalom, korupcijom i nepotizmom.

Položeno cveće na spomenik Vasi Stajiću

10. februara, cveće su na spomenik Vasi Stajiću u Novom Sadu položili predstavnici brojnih nevladinih organizacija i stranaka: Vojvođanski klub, Zavičajni klub Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanska politikološka asocijacija, Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“, IV vojvođanska konvencija, HD Panonija, Zelena mreža Vojvodine, Savez antifašista Srbije – odbor za Vojvodinu, Vojvođanski građanski centar, predsednik Vojvođanske partije – Aleksandar Odžić, Aleksandar Jovanović (LSV) i Miroslav Vasin (Predsednik pokrajinskog odbora DS).

Na naše veliko zadovoljstvo, danas su sa nama bili i učenici Osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Novog Sada.

Umro Boško Krunić

Nakon teške bolesti, koja se u nekoliko navrata vraćala i smeštala ga u postelju, preminuo je Boško Krunić, jedan od najznačajnijih „autonomaških“ političara, predsednik Predsedništva Saveza komunista Vojvodine tokom 1981, 1982, 1984 i 1985. godine; član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine, naš član i član Saveta Vojvođanskog kluba.

Komemoracija povodom smrti druga Boška Krunića održava se u četvrtak, 26. januara 2017. godine u 12 časova u Medija Centru Vojvodine (Novi Sad, Medija centar Vojvodine /NDNV/, Zmaj Jovina 3/1)

EDIT – važna ispravka!

Ispraćaj Boška Krunića na kremaciju je na Gradskom groblju u Novom Sadu, u četvrtak 26. januara 2017. godine

u 13:30 časova

– a ne u 14:30 kako je javljeno ranije!