Godišnjica (1. prila 2012.) IV Vojvođanske konvencije

Četvrta vojvođanska konvencija u Novoj vojvođanskoj ustavnoj inicijativi, jasno je ukazala na suštinske probleme civilizacijske, kultorološke, društvene i ekonoske devastacije Vojvodine i rasprodeje njenih prirodnim i radom stvorenim resursima… To je njen katastrofalni ustavni položaj! Vojvođanska autonomija je svedena na nesuštinsku, autonomiju bez autonomije, ta autonomija se stalno drži na uzdi srbijanskog centralizma i ponekad popušta a najčešće steže.

Pročitaj ceo prilog >>

„Uzroci krize i stagnacije u vojvođanskom fudbalu“ – saopštenje za medije

Dr Đuro Babić smatra da je jedan od najvećih problema ove oblasti to što FS, menadžeri, političari, ali i mediji ignorišu činjenicu da našim fudbalom vlada kriza. „Problem fudbala su oni koji žive od fudbala, a ne za fudbal“, rekao je Babić i dodao da postoji razrađen sistem kojim se automatski eliminišu pojedinci koji kritikuju stanje u fudbalu. „Fudbalski savez je mnoge intelektualce izbacio iz fudbala, fakultetski obrazovanim stručnjacima onemogućio osnovno pravo na rad, a fudbal je od sporta pretvoren u biznis za podobne“, rekao je Babić i ukazao da Vojvodina nema ingerencije ni u ovoj oblasti, već sve zavisi od FSS.

Pročitaj ceo prilog >>

„Vojvođanski mediji u ratu i miru“ – saopštenje za medije

Branislava Kostić je u svom uvodu ukazala na činjenicu da danas mediji manipulišu javnošću više nego ikada ranije, a prisutnima je objasnila i faze latentnog razvijanja konflikta. Ona je, govoreći o fingiranju konflikta, ukazala na primer medija iz SAD koji su u tome imali puno uspeha, ali i Sovjetskog saveza koji je „razvio model kako se mediji trebaju ponašati prema neprijatelju“. Tokom Govornice, bilo je reči o konkretnim primerima izveštavanja vojvođanskih medija za vreme rata na prostorima bivše SFRJ, te uputima koje su mediji u Vojvodini u tom periodu dobijali iz centrale – Beograda.

Pročitaj ceo prilog >>

Konstituisan Koordinaciono-akcioni odbor IV Vojvođanske konvencije

Na sastanku predstavnika organizacija-sazivača Četvrte vojvođanske konvencije (IV VK), održanom u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine, 25. oktobra 2012. godine, konstituisan je Koordinaciono-akcioni odbor Četvrte vojvođanske konvencije (KAO IV VK), čiji je zadatak da organizuje aktivnosti u skladu sa stavovima Izjave „Nova vojvođanska ustavna inicijativa“, Deklaracije i drugih dokumenata Četvrte vojvođanske konvencije.

Pročitaj ceo prilog >>

Vojvodina pred bankrotom

Vidljivo je i golim okom da je Vojvodina bez političkog i ustavnog subjektiviteta opustošena i opljačkana! Svedena je na ponižavajući Statut! Vojvodina je od vremena raspada Jugoslavije, stvaranja Memorandumske, Miloševićevske Srbije i od 5. oktobarske Srbije iz 2000. godine devastirana ekonomski, socijalno, politički, demografski, civilizacijski Po »priznanju« državne statistike svrstana je u nedovoljno razvijene krajeve Srbije!. Vojvođanska autonomija permanentno je degradirana, a njenim građanima se umesto boljeg zivota i izvesnije budućnosti nudi centralizam koji ih je doveo do praga siromaštva ukidajući im osnovna ljudska prava, a pre svega pravo na rad, socijalnu zaštito, političko odličivanje…

Pročitaj ceo prilog >>
Trenutna stranica: 1 od ukupno 712345...Poslednja »