POZIV: Zaštitimo Vojvodinu od osuđenog ratnog zločinca i fašiste Vojislava Šešelja!

Vojvođanski klub poziva sve vojvođanske antifašističke snage, političke partije, nevladine organizacije, medije, javne ličnosti i građane, da  ostave po strani svoja partijska opredeljenja i da se svi okupimo oko Saveza antifašista Vojvodine,  da zajedno oragnizujemo i pružimo otpor (ponovnoj) fašizaciji Vojvodine!

Ako država ne spreči održavanje Šešeljevog mitinga u Hrtkovcima, Vojvođanski klub upućuje poziv:  ANTIFAŠISTI, OKUPIMO SE I BUDIMO 6. MAJA U HRTKOVCIMA ZAJEDNO – ZA ANTIFAŠISTIČKU VOJVODINU!

Otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije

„Vojvođanski klub“ se, kao i svi ostali potpisnici „IV Vojvođanske konvencije“, zalaže za federalizaciju države Srbije i formiranje Republike Vojvodine kao jednog od entiteta u federalnoj Srbiji. Taj zahtev je legalan i legitiman i Vi nemate prava ni da ga omalovažavate, niti da na bilo koji način ometate ili diskreditujete njegovo javno iznošenje.

Saopštenje povodom šeste godišnjice IV Vojvođanske konvencije

Pre tačno 6 godina, 1. aprila 2012. održana je Četvrta vojvođanska konvencija, na kojoj su usvojena dva značajna dokumenta: Deklaracija o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije u Saveznu Republiku Srbiju i Nova vojvođanska ustavna inicijativa. U deklaraciji je iznet zahtev da se država Srbija federalizuje, odnosno da ima dve federalne jedinice – Republiku Srbiju i Republiku Vojvodinu. U Ustavnoj inicijativi taj zahtev je konkretizovan.