Tradicionalno polaganje cveća na spomenik Vasi Stajiću u Novom Sadu

U znak sećanja na Vasu Stajića (1878 – 1947) i dubokog poštovanja za sve što je učinio za Vojvodinu i Vojvođane, danas su cveće na njegov spomenik u Novom Sadu položili učenici Osnovne škole „Vasa Stajić“ iz Novog Sada sa direktoricom Jasminom Pasternjicki i profesorkom Mirjanom Vuksanović, predstavnici Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanskog kulturnog kluba „Vasa Stajić“, Saveza antifašista Vojvodine, Vojvođanske politikološke asocijacije, Udruženja podunavskih švaba „Zavičajna kuča“ iz Sremskih Karlovaca, IV Vojvođanske konvencije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanske partije, kao i građani koji poštuju Vasu Stajića i neguju sećanje na njega.

Pročitaj ceo prilog >>

Vojvođanski klub podržava građanske proteste

Vojvođanski klub podržava građanske proteste koji se već drugu nedelju održavaju u Novom Sadu.

Građanske proteste smatramo jedinim preostalim sredstvom pobune protiv autoritarnog režima. Protesti omogućavaju da se građani međusobno povežu i oslobode od straha, što je preduslov za efikasno političko delovanje.

Vojvođanski klub pri tome, ne samo da ne podržava, već izražava najoštriju osudu desničarskih stavova dela političkih stranaka koje zvanično podržavaju proteste.

Pročitaj ceo prilog >>

Vojvođanski klub podržava Građanske proteste

Vojvođanski klub podržava Građanske proteste „1 od 5 miliona“, jer predstavljaju građanski bunt protiv aktuelnog režima.
Istovremeno, Vojvođanski klub ističe da nije saglasan sa značajnim delom ciljeva za koje se zalaže Savez za Srbiju, posebno sa onima koji predstavljaju poznate desničarske stavove. Takođe, Savez za Srbiju se nikada i ni na koji način nije obratio građanima Vojvodine, niti u svom programu ima bilo kakav stav/ideju o Vojvodini.
Stoga Vojvođanski klub poziva svoje članove da DOĐU NA GRAĐANSKI PROTEST U NOVOM SADU, 18. JANUARA (PETAK) OD 18 h, ALI DA NA PROTESTU BUDU MEĐU VOJVOĐANSKIM ZASTAVAMA, GDE ĆE SE OKUPITI LJUDI KOJI DELE NAŠE STAVOVE I IDEJE O VOJVODINI.

Pročitaj ceo prilog >>

Obaveštenje: račun Kluba je van funkcije!

NEMOJTE UPLAĆIVATI DONACIJE ZA ZBORNIK, JER NAŠ RAČUN VIŠE NIJE U FUNKCIJI!

Naime, danas smo Dragomir Jankov i ja obavešteni da je naš račun u Sosiete Ženeral banci ugašen jer nismo bili u mogućnosti da u traženom roku priložimo naš Osnivački akt (od pre 26 godina) u kome su navedene odluke i osnivači sa njihovim potpisima, što je uslov koji je NBS, navodno, postavila za sva udruženja građana.

Razlog što nismo priložili „Osnivački akt“ nije naš protest zbog glupog zahteva banke, već to što se taj dokument ne nalazi u aktivnoj arhivi Kluba.

Pročitaj ceo prilog >>

„Prisajedinjenje“ se nikada nije desilo

Vojvođanski klub danas, kada su Srbiji puna usta Velike narodne Skupštine i njenih odluka, pita: ima li Srbija nameru da Vojvodinu nastavi da pljačka, ponižava i izrabljuje i narednih sto godina, ili je ovih prvih sto bilo dovoljno?

(napomena: članak sadrži kopiju originalnih Odluka Velike Skupštine)

Pročitaj ceo prilog >>
Trenutna stranica: 1 od ukupno 41234