Čestitka povodom Praznika rada

Dragi prijatelji i saborci, drugovi i drugarice, čestitam vam 1. Maj, Međunarodni dan rada!

Danas, kada Srbijom dominiraju prekarni rad, surova eksploatacija radnika u privatnom sektoru, sistemska korupcija i apsolutna dominacija kapitala, radnička klasa je marginalizovana, dezorganizovana i fragmentirana.

Zato je na svima nama da se podsetimo da radničke borbe nema bez sindikata koji su nezavisni i od vlasti/političkih stranaka i od poslodavaca i vlasnika kapitala, ali i da se podsetimo da ni jedna radnička borba, nikada i nigde, nije uspela bez radničke solidarnosti.

Pročitaj ceo prilog >>

Povodom presude Radovanu Karadžiću: Pozivamo i vlast i opoziciju da prestanu da se prave mrtvi

Stvarni značaj ove i drugih presuda za ratne zločine, prevashodno zavisi od načina na koji će ih shvatiti i prihvatiti narodi i države u čije ime su zločini počinjeni. Vojvođanski klub je zabrinut zbog ćutanja vlasti i dela opozicije, jer njihovo ćutanje ostavlja prostor ozbiljnim sumnjama u istinski istorijski zaokret prema velikosrpskoj politici, kao i u odnosu na spremnost za sučeljavanje sa bitnim činjenicama iz naše novije istorije. Pomirenja sa susedima, zdrave dobrosusedske politike, ali i zdrave politike prema  nacionalnim manjinama u Srbiji, neće i ne može biti dok se ta pitanja ne reše.

Pročitaj ceo prilog >>

Preminula Zagorka Golubović

U sredu, 13. marta 2019., je preminula Zagorka Golubović, levičarka, skojevka, naučnica, nepokoreni duh i žena koja se nije mirila sa nepravdom. Bila je prijatelj Vojvođanskog kluba, naš saborac i saradnik.

Uz poslednji pozdrav ovoj hrabroj i nepokolebljivoj ženi, pozivamo vas da se zajedno podsetimo tribine „Ima li levice u Srbiji“ na kojoj su učestzvovali Zagorka Golubović, Boško Kovačević, Duško Radosavljević, Matija Medenica i Branislava Kostić

Pročitaj ceo prilog >>

Saopštenje pred protest #1od5miliona 8. marta u Novom Sadu

Zbog svega toga, poručujemo građanima Novog Sada i Vojvodine da na proteste u petak, 8. marta 2019. godine, dođu u još većem broju, sa još više vojvođanskih zastava, kako bismo svima poslali jasnu poruku: Vojvodina se umiriti neće! Hoćemo da oborimo vlast Aleksandra Vučića, ali ne želimo da posle njega dođu oni koji, kao i Vučić,  Vojvodini ne nude i ne misle ništa dobro.

Pročitaj ceo prilog >>
Trenutna stranica: 1 od ukupno 512345