Predsednica VK na tribini u Novom Pazaru

Predsednica Vojvođanskog kluba Dr Branislava Kostić je 10. maja bila gost na tribini „Autonomija – formula opstanka“. Tribina je održana u Novom Pazaru, u organizaciji SDA. Osim predsednice VK, na tribini su govorili i politički analitičar sa Kosova Azem Vlasi i poslanik SDA u Skupštini Srbije, Enis Imamović. Domaćin tribine (ali ne i govornik) je bio Sulejman Ugljanin.

Tribina je veoma dobro organizovana i veoma dobro posećena. Ispostavilo se da domaćini znaju dosta o Vojvođanskom klubu, mada malo manje o idejama koje on zastupa, tako da je ovo bila odlična prilika da se steknu novi prijatelji i novi poštovaoci naših ideja.

Zahvaljujući angažovanju člana Predsedništva VK Dragomiru Jankovu, Predsednica je domaćinima i g. Vlasiju predala po komplet knjiga o Vojvodini, autonomiji Vojvodine, idejama VK i IV Vojvođanske konvencije.

„Slobodna Evropa“ i lokalni mediji su korektno preneli izjave Predsednice VK, dok je tekst o ovom događaju u Novostima očigledno nedobronameran – ali drugačije od njih niko nije ni očekivao.


 

Još o ovome iz štampanih medija: