Poziv na obeležavanje Dana pobede

Vojvođanski klub će ove godine obeležiti 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, polaganjem venaca na spomen obeležje „Sloboda“ na Iriškom Vencu.

Spomenik Sloboda na Iriškom Vencu, Vojvodina

Spomenik Sloboda na Iriškom Vencu, Vojvodina

Pored obeležavanja Dana pobede, ovim želimo da odamo posebnu poštu vojvođanskim antifašistima, partizanima i partizankama, skojevcima i civilima koji su svoje živote ugradili u našu slobodu. Takođe, želimo da manifestujemo svoje opredeljenje za antifašizam, a protiv prekrajanja istorije i zanemarivanja časnih ljudi na koje treba da budemo ponosni.
Spomen obeležje na Iriškom Vencu je odabrano upravo zbog njegovog zanemarivanja i devastacije čiji smo svedoci mesecima unazad, i na koje smo u dva navrata reagovali.

Stoga, pozivam sve članove Vojvođanskog kluba koji to mogu i žele da dođu 9. maja 2015. godine u 13h kod spomen obeležja „Sloboda“ na Iriškom Vencu.

Članove Vojvođanskog kluba koji ne mogu sami da obezbede prevoz do Venca, pozivam da se jave telefonom ili koristeći opciju prijavljivanja elektronskom poštom (sa ove stranice) našoj sekretarki Ivani Svetlik, kako bismo za njih obezbedili prevoz (druga opcija je da se članovi dogovore između sebe).

Na polaganje venaca povodom Dana pobede, Vojvođanski klub će pozvati prijateljske antifašistički opredeljene nevladine organizacije (Pokrajinski odbor Saveza antifašista i Udruzenje antifašista Novog Sada, Društvo za istinu o NOB i Jugoslaviji – Odbor za Vojvodinu, Vojvođanski klulturni klub,  Vojvođanski građanski centar, Građanski fond „Panonija“, Vojvođanska politikološka asocijacija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Levi front) i političke stranke građanske opcije (VP, DS, LSV, LDP), te SVM, a o događaju će biti obavešteni i mediji.

S poštovanjem
Dr Branislava Kostić,
Predsednica Vojvođanskog kluba


 

Prijavljivanje elektronskom poštom:

Vaše ime (obavezno)

Vaš e-mail adresa (obavezno)

Naslov poruke

Vaša poruka (obavezno)

Datoteka u prilogu (do 5 MB):

Unesite kod sa slike (obavezno)

captcha