Obaveštenje: Klub ima novi račun

Poštovani članovi i simpatizeri, kao što smo vas nedavno izvestili, stari račun Vojvođanskog kluba je ugašen. 
Od pre par dana, Klub ima novi račun. Njegov broj je 330-0000015009599-50, a otvoren je u Credi Agricole banci.

Pročitaj ceo prilog >>

Obaveštenje: račun Kluba je van funkcije!

NEMOJTE UPLAĆIVATI DONACIJE ZA ZBORNIK, JER NAŠ RAČUN VIŠE NIJE U FUNKCIJI!

Naime, danas smo Dragomir Jankov i ja obavešteni da je naš račun u Sosiete Ženeral banci ugašen jer nismo bili u mogućnosti da u traženom roku priložimo naš Osnivački akt (od pre 26 godina) u kome su navedene odluke i osnivači sa njihovim potpisima, što je uslov koji je NBS, navodno, postavila za sva udruženja građana.

Razlog što nismo priložili „Osnivački akt“ nije naš protest zbog glupog zahteva banke, već to što se taj dokument ne nalazi u aktivnoj arhivi Kluba.

Pročitaj ceo prilog >>

Poziv na obeležavanje Dana pobede

Vojvođanski klub će ove godine obeležiti 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, polaganjem venaca na spomen obeležje „Sloboda“ na Iriškom Vencu.

Pored obeležavanja Dana pobede, ovim želimo da odamo posebnu poštu vojvođanskim antifašistima, partizanima i partizankama, skojevcima i civilima koji su svoje živote ugradili u našu slobodu. Takođe, želimo da manifestujemo svoje opredeljenje za antifašizam, a protiv prekrajanja istorije i zanemarivanja časnih ljudi na koje treba da budemo ponosni.
Spomen obeležje na Iriškom Vencu je odabrano upravo zbog njegovog zanemarivanja i devastacije čiji smo svedoci mesecima unazad, i na koje smo u dva navrata reagovali.

Stoga, pozivam sve članove Vojvođanskog kluba koji to mogu i žele da dođu 9. maja 2015. godine u 13h kod spomen obeležja „Sloboda“ na Iriškom Vencu.

Pročitaj ceo prilog >>