Obaveštenje: račun Kluba je van funkcije!

Dragi prijatelji, članovi i simpatizeri Vojvođanskog kluba

NEMOJTE UPLAĆIVATI DONACIJE ZA ZBORNIK, JER NAŠ RAČUN VIŠE NIJE U FUNKCIJI!

Naime, danas smo Dragomir Jankov i ja obavešteni da je naš račun u Sosiete Ženeral banci ugašen jer nismo bili u mogućnosti da u traženom roku priložimo naš Osnivački akt (od pre 26 godina) u kome su navedene odluke i osnivači sa njihovim potpisima, što je uslov koji je NBS, navodno, postavila za sva udruženja građana.

Razlog što nismo priložili „Osnivački akt“ nije naš protest zbog glupog zahteva banke, već to što se taj dokument ne nalazi u aktivnoj arhivi Kluba.

Akt se, po mišljenju onih koji su u to najupućeniji,  nalazi u najstarijoj arhivi, čiji deo je u Arhivu Vojvodine zaveden kao „RS 002 F. 503 ВОЈВОЂАНСКИ КЛУБ“. Pregled tog dela građe sam zvanično tražila od Arhiva u septembru, ali još uvek nisam dobila odgovor. Ista građa, sa puno drugih dokumenata i zapisa se nalazi i u privatnoj arhivi gospodina Lazića, koji je obećao pomoć i ja verujem da ćemo doći do tog važnog dokumenta. Kako to nije posao koji se može završiti za par dana, sačekaćemo koliko bude trebalo. Ne samo zbog banke, već i zato što se radi o dokumentu koji je važan za Klub.

Novi račun se, takođe, ne može otvoriti, jer zahtev za predaju Osnivačkog akta  važi za sve koji otvaraju nove račune. Da li važi u svim bankama (ima naznaka da možda i ne važi), saznaćemo u narednih par dana. Taj problem ćemo, na ovaj ili onaj način rešiti, ali to se neće desiti u narednih 10 dana.

No, naš aktuelni problem, zbog koga sam Vas i pozvala na uplate donacija je obezbeđivanje sredstva za štampu Zbornika, ne trpi neodređeno odlaganje.

Zato smo ga morali rešiti i to je juče, takođe, rešeno.

Štampanje našeg Zbornika će biti izmireno iz privatnih sredstava jednog donatora. 

Sve Vas, koji ste želeli i još uvek želite, da pomognete izlaženje našeg Zbornika,  pozivam da svoje donacije donesete na promociju Zbornika, koja će biti održana između 21. i 28. decembra, gde će Vas naš potpredsednik Jankov zabeležiti kao donatore, sa naznakom o visini donacije, što ćemo sa velikim ponosom objaviti našem članstvu. Ta sredstva su nam i dalje (veoma!) dragocena, između ostalog i zato što će nam omogućiti održavanje promocija Zbornika u Novom Sadu i Vojvodini.

Ako je neko tokom današnjeg dana već izvršio uplatu, molim da se što pre javi sa tačnim datumom i uplaćenom sumom, kako bismo mogli potraživati ta sredstva od banke.

 

B.K.