Komemoracija povodom smrti Đorđa Subotića

Komemoracija povodom smrti Đorđa Subotića, člana i nekadašnjeg Predsednika Vojvođanskog kluba, će se održati u PONEDELJAK, 9. decembra, u 11 h, u sali u Železničkoj 28, III sprat, Novi Sad.

Komemoraciju zajedno organizuju Vojvođanski klub i Savez antifašista Vojvodine, jer je Đorđe bio član i aktivista obe organizacije.

Ispraćaj za kremaciju Đorđa Subotića je u PONEDELJAK, 9. decembra 2019. godine, u 14 h, na Novom groblju u Novom Sadu.

Pročitaj ceo prilog >>

Najava: Dvodelna tribina Vojvođanskog kluba sa Želimirom Žilnikom u CK13

Vojvođanski klub organizuje vrlo zanimljivu dvodnevnu i dvodelnu tribinu pod nazivom „Žilnik – Filmom protiv stanja“, čiji je autor naš proslavljeni filmski stvaralac Želimir Žilnik. Mesto održavanja obe tribine je CK13 (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). 

U utorak, 3. decembra 2019. u 19h, prvi deo ove dvodelne tribine će biti posvećen iskustvima u radu sa nezavisnim i autorskim filmom.

Sedmicu kasnije, 10. decembra, na istom mestu i u isto vreme (19h), tema će biti „Iskustva sa dokumentarno igranim filmovima“.

Moderator oba dela tribine će biti Dragan Gmizić. 

Pročitaj ceo prilog >>

Promocija Zbornika na Sajmu knjiga u Beogradu

Zbornik Vojvođanskog kluba „Vojvodina i Srbija – 100 godina posle (1918-2018)“ će biti predstavljen na tribini „Dijalog: Vojvodina – 101 godinu sa Srbijom“, koja će se 26. oktobra 2019. godine održati u Beogradu, na Medija marketu (u okviru Sajma knjiga), u organizaciji lista „Danas“

Pročitaj ceo prilog >>

31. juli – Dan antifašističke Vojvodine

Pozivamo Vas na tribinu „Vojvođanskog kluba“ – „31. juli – Dan antifašističke Vojvodine“, povodom obeležavanja 31. jula 1945. godine.

Tribina će se održati 31. jula 2019. godine, od 20h, u sali u Železničkoj 28, III sprat, Novi Sad.

Govornici će biti: dr Milivoj Bešlin, doc. dr Marko Božić i doc. dr Dinko Gruhonjić, a moderator – dr Branislava Kostić.

Pročitaj ceo prilog >>