Multikulturalna Vojvodina danas

Novi Sad, 10. jun 2016.

Poštovani članovi i prijatelji Vojvođanskog kluba,

pozivamo Vas na Govornicu Vojvođanskog kluba čija je tema MULTIKULTURALNA VOJVODINA DANAS“, koja će se održati 15. juna 2016 godine (sreda), sa početkom u 13 sati,  u Sali 1 Skupštine Vojvodine, u Novom Sadu.

Na Govornici će učestvovati naši poznati analitičari, istraživači i naučnici koji se godinama bave ovom temom: Aleksandra Đurić Bosnić, Miroslav Keveždi i Duško Radosavljević. Moderator tribine je Branislava Kostić.

Na Govornicu su pozvani i predstavnici nekoliko Nacionalnih saveta i/ili organizacija, a u okviru Govornice će biti predstavljen i časopis „Interkulturalnost“.

Osnovni razlog zbog kojeg baš sada organizujemo ovu Govornicu su dve činjenice. Prva je da Vojvođanski klub multinacionalnost Vojvodine vidi kao jednu od njenih najznačajnijih karakteristika, u čije očuvanje, poštovanje i negovanje više od dve decenije ulažemo ozbiljne napore. Druga je, pak, činjenica da nakon poslednjih izbora na vlasti u multinacionalnoj Vojvodini imamo koaliciju čiji najistaknutiji članovi su u bliskoj prošlosti postavljali kao svoj politički cilj „čišćenje severne srpske pokrajine od nesrpskih elemenata“. Zato organizujemo ovu Govornicu sa ciljem da razgovaramo o modelima kulturnog i političkog poštovanja i ispoljavanja multinacionalnosti, kako bismo spremniji ušli u borbu za očuvanje Vojvodine za kakvu se zalažemo.