Preminula Zagorka Golubović

U sredu, 13. marta 2019., je preminula Zagorka Golubović, levičarka, skojevka, naučnica, nepokoreni duh i žena koja se nije mirila sa nepravdom. Bila je prijatelj Vojvođanskog kluba, naš saborac i saradnik.

Uz poslednji pozdrav ovoj hrabroj i nepokolebljivoj ženi, pozivamo vas da se zajedno podsetimo tribine „Ima li levice u Srbiji“ na kojoj su učestzvovali Zagorka Golubović, Boško Kovačević, Duško Radosavljević, Matija Medenica i Branislava Kostić

Pročitaj ceo prilog >>

Umro Boško Krunić

Nakon teške bolesti, koja se u nekoliko navrata vraćala i smeštala ga u postelju, preminuo je Boško Krunić, jedan od najznačajnijih „autonomaških“ političara, predsednik Predsedništva Saveza komunista Vojvodine tokom 1981, 1982, 1984 i 1985. godine; član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine, naš član i član Saveta Vojvođanskog kluba.

Komemoracija povodom smrti druga Boška Krunića održava se u četvrtak, 26. januara 2017. godine u 12 časova u Medija Centru Vojvodine (Novi Sad, Medija centar Vojvodine /NDNV/, Zmaj Jovina 3/1)

EDIT – važna ispravka!

Ispraćaj Boška Krunića na kremaciju je na Gradskom groblju u Novom Sadu, u četvrtak 26. januara 2017. godine

u 13:30 časova

– a ne u 14:30 kako je javljeno ranije!

Pročitaj ceo prilog >>

IN MEMORIAM – Prof. Momčilo Grubač

Prof. dr Momčilo Grubač preminuo je 6.12.2015. u Novom Sadu.

Prof. Momčilo Grubač je bio jedna od najuglednijih figura našeg javnog života poslednjih decenija. Bio je jedan od najuglednijih pravnika koje je Jugoslavija i Srbija imala u novije doba. Kao profesor Krivičnog prava ostavio je iza sebe brojna dela i rasprave, čija će aktuelnost dugo trajati. Od predloga revizije Krivičnog zakona SFRJ, u okviru Foruma za ljudska prava – osamdesetih godina prošlog veka – do poslednjih predloga Ustavnom sudu Srbije, profesor Grubač je nastojao da usavršava i brani pravne mehanizme slobode građanina i demokratske vrednosti.

Pročitaj ceo prilog >>