Nije dobro Vojvođanima bagrenje lomiti

Nije dobro Vojvođanima bagrenje lomiti

Ako je Vojvodina ratom osvojena, onda je odnos Srbije prema Vojvodini kao prema okupiranoj teritoriji donekle razumljiv. Većina osvajača se ne trudi da razvije osvojene teritorije, već nastoji da iz njih izvuče maksimum kroz nekontrolisanu eksploataciju resursa, surovu poresku politiku i slično, pretežno uz pomoć svojih kadrova, jer se u kadrove sa osvojene teritorije nema poverenja. Da bi se učvrstila vlast, osvajači najčešće planski naseljavaju „svoje“ stanovništvo na osvojenu teritoriju i omogućavaju mu dominaciju nad „domorocima“. Između dva rata, Vojvodina je prolazila kroz takav proces.

Pročitaj ceo prilog >>
Savetovanje uspešno održano

Savetovanje uspešno održano

U četvrtak je u Kongresnoj sali novosadskog hotela „Putnik“ održano savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“. Savetovanje je organizovao „Vojvođanski klub“, NVO iz Novog Sada a na njemu je svoja obraćanja imao rekordan broj učesnika – na temu Vojvodine, do sada u XXI veku. Skup je uspešno završen usvajanjem Zaključaka, koje možete pogledati ovde >>.     Takođe, možete pogledati i kako su mediji propratili ovo savetovanje: BEŠLIN: NACIONALISTI NE BIRAJU SREDSTVA, ŽELE DA ZATRU VOJVODINU 7. Jun 2018, Autonomija.info "Opstanak Vojvodine doslovno doveden u pitanje" SKUP: APEL VOJVOĐANSKIM SNAGAMA NA UJEDINJAVANJE 07 Jun 2018, Autonomija.info "Beograd će saslušati Vojvodinu samo onda i tek onda kada njen glas bude snažan i jedinstven” Skup: Apel vojvodjanskim snagama na ujedinjavanje 07.06.2018 17:05, Beta Skup: Apel vojvodjanskim snagama na ujedinjavanje Zaključci savetovanja „Vojvodina i Srbija – 100 godina posle” 8.6.2018., Pančevo SiTi Savetovanje „Vojvodina i Srbija – 100 godina posle”, održano 7. juna u novosadskom hotelu „Putnik”, u organizaciji Vojvođanskog kluba, završeno je usvajanjem zaključaka koje naš sajt integralno prenosi Veselinov: Ko god je hteo pod srbijansku šajkaču, naj*** je 07.06.2018., N1 Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i bivši političar Dragan Veselinov ocenio je da bi građani Vojvodine ove godine izglasali nezavisnost te pokrajine, da su pokrajinske vlasti u prethodnih 15 godina radile na pripremi referenduma o nezavisnosti. VESELINOV: KO GOD JE HTEO POD SRBIJANSKU ŠAJKAČU, NAJ*** JE 07.Jun.2018, 19:08, Vesti.rs Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i bivši političar Dragan Veselinov ocenio je da bi građani Vojvodine ove godine izglasali nezavisnost te pokrajine, da su pokrajinske vlasti u prethodnih 15 godina radile na pripremi referenduma... Pročitaj ceo prilog >>
Agenda savetovanja o „100 godina posle“

Agenda savetovanja o „100 godina posle“

Pozivamo Vas da prisustvujete Savetovanju „Vojvodina i Srbija – 100 godina posle (1918 – 2018)“, koje će se održati 7. juna 2018. godine (četvrtak), u Kongresnoj sali Hotela „Putnik“, Ilije Ognjanovića 24, Novi Sad.

Ovde objavljujemo zvaničnu agendu Savetovanja.

Pročitaj ceo prilog >>
Poziv za savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“

Poziv za savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“

Vojvođanski klub organizuje Savetovanje „Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918 – 2018)“, koje će biti održano 7. juna 2018. godine u Kongresnoj sali Hotela „Putnik“ u Novom Sadu, Ilije Ognjanovića 24, sa početkom u 10h.

Na Savetovanju, koje će okupiti najveći broj govornika o Vojvodini u ovom veku, svoje analize o položaju Vojvodine u Srbiji i Jugoslaviji, tokom proteklih sto godina i danas, izložiće 26 naučnika, političara, analitičara i javnih ličnosti.

Pročitaj ceo prilog >>
Trenutna stranica: 1 od ukupno 212