Obaveštenje

na ovoj stranici se ne nalaze informacije o svim Akcijama i manifestacijama Vojvođanskog kluba. Zbog velikog broja članaka, informacije o Šetnji za Vojvodinu 2015, Šetnji za Vojvodinu 2014.  i  Odavanju pošte Vasi Stajiću  su izdvojene u zasebne celine.

31. juli – Dan antifašističke Vojvodine

Pozivamo Vas na tribinu „Vojvođanskog kluba“ – „31. juli – Dan antifašističke Vojvodine“, povodom obeležavanja 31. jula 1945. godine.

Tribina će se održati 31. jula 2019. godine, od 20h, u sali u Železničkoj 28, III sprat, Novi Sad.

Govornici će biti: dr Milivoj Bešlin, doc. dr Marko Božić i doc. dr Dinko Gruhonjić, a moderator – dr Branislava Kostić.

Pročitaj ceo prilog >>

Saopštenje pred protest #1od5miliona 8. marta u Novom Sadu

Zbog svega toga, poručujemo građanima Novog Sada i Vojvodine da na proteste u petak, 8. marta 2019. godine, dođu u još većem broju, sa još više vojvođanskih zastava, kako bismo svima poslali jasnu poruku: Vojvodina se umiriti neće! Hoćemo da oborimo vlast Aleksandra Vučića, ali ne želimo da posle njega dođu oni koji, kao i Vučić,  Vojvodini ne nude i ne misle ništa dobro.

Pročitaj ceo prilog >>

Obraćanje Vojvođanskog kluba Savetu protesta 1od5miliona u Novom Sadu

(…) na protestu u Novom Sadu, 1. marta 2019. godine, od dva naša člana je traženo da sklone zvanične zastave Vojvodine, jer „ne mogu biti nošene u protestnoj šetnji“.

Na istom protestu, Sergej Trifunović je svoj govor počeo rečima: „Danas slušam priču, a slušam je već godinama unazad, a to je priča o mogućem ocepljenju Vojvodine. Ako se o tome toliko priča, znači da je to u planu.“  U toku govora koji se može okarakterisati kao ratnohuškački, najavljivao je otcepljenje, umarširavanje okupacionih snaga i slično (…)

Pročitaj ceo prilog >>

Medijske reakcije na obraćanja naših istaknutih članova na građanskim protestima 1od5miliona

Reakcije pro-vladinih tabloida na nastupe govornika na protestu 1od5miliona u Pančevu su bile burne i izrazito negativne. Milojko Pantić je nazvan Ustašom, za pančevačkog novinara Nenada Živkovića su upotrebljene reči duboko izvan granica pristojnosti, a zbog govora Predsednice Vojvođanskog kluba dr Branislave Kostić je izneta tvrdnja da su „Đilas, Jeremić i Boško u Pančevu zagovarali otcepljenje Vojvodine“.

Govor člana Predsedništva Vojvođanskog kluba, doc. dr Radivoja Jovovića, na protestu u Novom Sadu (22. 02. 2019.) nije izazvao ovakve negativne napise i bio je veoma zapažen.

Pročitaj ceo prilog >>

Govor dr Branislave Kostić u Pančevu

Na građanskim protestima #1od5miliona u Pančevu, u petak 22. februara je govorila Predsednica Vojvođanskog kluba, dr Branislava Kostić.

Ovde možete pogledati i poslušati snimak njenog celokupnog obraćanja okupljenim demonstrantima i javnosti.

Pročitaj ceo prilog >>